Kadınlardan mobbinge karşı eylem

Kadınlardan mobbinge karşı eylem

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul Defterdarlığı’nda çalışan Sevil Çoban'a yönelik mobbingi protesto etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul Defterdarlığı’nda çalışan ve mobbinge maruz kalan Sevil Çoban için defterdarlık binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

“Mobbinge uğrayan Sevil Çoban yalnız değildir” pankartını açan kadınlar, “İş yerinde tacize, mobbinge son” sloganı attı.

Açıklamayı yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Birsen Kaplanseren, hayatın her alanında kadınların uğradığı cinsel şiddet, taciz, mobbing ve benzer uygulamalara sessiz kalmadıklarını belirtti.

Çoban’ın işyerinde Mehmet Yertürk tarafından mobbinge maruz kaldığını belirten Kaplanseren, “Kadınların işyerlerinde uğradıkları taciz, mobbing ve her türlü hak gaspına karşı sessiz kalmayacağız. Sevil'in mücadelesi mücadelemizdir. Sevil'in mücadelesi kazanımla sonuçlanana kadar onunlayız" dedi.

Kaplanseren, Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi İçin kurulan Araştırma Komisyonu'nun açıkladığı rapora da tepki gösterdi. Kaplanseren, "Cinsel şiddete maruz kalan kadınların cinsel şiddeti uygulayanla evlendirildiği günleri şimdi çocuklara yaşatmak istiyorlar. Çocuğun cinsel istismarını meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Biz kadınlar olarak bir kere daha söylüyoruz. Kurduğunuz komisyonu da raporunu da tanımıyoruz. Unutulmasın ki biz kadınlar dünyanın yarısıyız, her yerdeyiz. Haklarımızı kazanana dek mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

Eylem alkışlarla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.