Kadınlardan Leyla İmret protestosu

Kadınlardan Leyla İmret protestosu

Cizre'de bulunan Barış için Kadın Girişimi üyeleri, Belediye Eş Başkanı Leyla İmret'in görevden alınmasını yürüyüşle protesto etti. 

Cizre'de yaşananların yerinde görmek ve ilçe halkıyla dayanışmak için kente gelen Barış için Kadın Girişimi üyeleri, Belediye Eş Başkanı Leyla İmret'in görevden alınmasını yürüyüşle protesto etti.

Sanat Sokağı'nda toplanan kadınlar, "Jin jiyan azadi", "Leyla İmret yalnız değildir", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganlarıyla belediye binasına kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından konuşan Gülis Sağlam, halkın seçtiği belediye başkanın görevden alınmasının gayri hukuki olduğuna dikkat çekerek, İmret'in görevden alınmasıyla Cizre halkının iradesine saldırı ve saygısızlık yapıldığına vurgu yaptı.

Sağlam, "Bakanlık bir an önce İmret'e görevini iade etmeli" dedi.

Kadınların savaşın en çok kaybedeni olduğuna işaret eden Sağlam, bir an önce barış koşullarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Kadınlar açıklama ardından belediye binasına geçerek seçilmişleri ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.