Kadınlar yasağı tanımadı

Kadınlar yasağı tanımadı

Ankara'da binlerce kadın, Valiliğin yasağına rağmen alanlara çıkarak, barış ve özgürlük için tek ses ve tek yürek oldular.

Ankara'da binlerce kadın Valiliğin "yasağını" tanımayarak alanlara çıktı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 2 bini aşkın kadın, ilk olarak Kolej Meydanı'nda "Yaşam, emek, barış ve özgürlük için direnişteyiz" sloganıyla bir araya geldi. Kadınlarla polis arasında sık sık gerginlik yaşanırken, uzun süren görüşmelerin ardından TOMA'larla kurulan polis barikatı kaldırılırken, kadınlar da kortej halinde Sakarya Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 

Yürüyüş güzergahında bulunan tüm yollar polis tarafından ablukaya alınırken, polis helikopteri de sık sık alan üzerinden uçuş yaptı. 

Sakarya Meydanı'na ulaşan kadınlar, burada yine kadınların oluşturduğu güvenlik çemberi içerisinde basın açıklamasını gerçekleştirdi. 

Konuşmaların yapılması için alana getirilmek istenen anons aracına polisler tarafından izin verilmedi. 

'Direnmeye devam ediyoruz'

Ankara Kadın Platformu adına açıklamayı yapan platform sözcüsü Serpil Parmaksız, 159 yıl önce işçi kadınların daha iyi çalışma koşulları için canları pahasına mücadele ettiğini belirterek, "O günden bugüne dünyanın dört bir tarafında her kimlik, millet, inanç ve sosyal sınıftan kadınlar olarak yaşam için emek için, barış ve özgürlük için direnmeye devam ediyoruz" dedi. 

Açıklamanın ardından bir süre söyledikleri şarkılarla halaylar çeken kadınlar daha sonra eylemi sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.