Kadınlar, tecavüz ve şiddete karşı yürüdü

Kadınlar, tecavüz ve şiddete karşı yürüdü

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) bileşenleri, Hakkari'de, Taciz, tecavüz, fuhuş, uyuşturucu, şiddet olaylarına karşı bir yürüyüş düzenledi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari'de DÖKH bileşeni kadınlar "Taciz, tecavüz, fuhuş, uyuşturucu, şiddet olaylarına sessiz kalma-Bir ses de sen ver" şiarıyla yürüyüş düzenledi.

Hakkari belediyesi bünyesindeki Bınevş Kadın merkezi önünde başlayan yürüyüş sırasında kadınlar, "Susmadık susmayacağız, tecavüze sessiz kalmayacağız" yazılı pankartını açtılar.

"Tecavüzcü devlet hesap verecek", "Jin jiyan azadî" sloganları ile bulvar Caddesi üzerinde yürüyüen kadınların tencere, tava, çaydanlık, erbanelerle ses çıkararak yürümeleri dikkat çekti. 

Bulvar Caddesi'den Çevre Yolu'na oradan da Hastane Kavşağına kadar yürüyen kadınlar yürüyüşün başladığı Bınevş Kadın merkezi önünde basın açıklaması yaptılar.

Burada kadınlar adına açıklama yapan Bınevş Danışma Merkezi'nde görevli Sosyolog Özgül Doğan, toplum değerleriyle oynayan tüm unsurlara karşı kadınların bir elden mücadele vermesi gerektiğini söyledi.

Kadınlara karşı uygulanan tecavüz kültürünün sömürgeleştirme aracı olduğuna dikkat çeken Doğan, Irak, Afganistan, Mısır, Tunus, Rojava ve Şengal'de kadınlara yönelik şiddet ve tecavüzlere dikkat çekti. 

Kadınlara yönelik şiddet ve tecavüz kültürene karşı mücadele etme çağrısı yapan Doğan, "Hakkari'de içimize kadar sızan bu kirli zihniyeti el birliği ile birlikte sürelim" çağrısında bulundu.

Kadınların yürüyüşüne, Hakkari Belediye eş başkanı Nurullah Çiftçi DBP PM üyesi Av. Mustafa Miraz Çallı, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel ve parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

Açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldılar.

1-584.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.