Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

ESKİŞEHİR'de yaklaşık 200 kadın, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü' nedeniyle yürüyüş yaptı.

ESKİŞEHİR - Akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş merkezi önünde toplanan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, 'Nefret ve Kadın cinayetlerine, savaşa, erkek şiddetine karşı kadınlar birlikte mücadeleye' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atan kadınlar İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü. Basın açıklamasını okuyan Handan Ustabaş Türkiye'de her gün 5 kadının öldürüldüğünü söyleyerek şöyle konuştu:

"Türkiye'de 2014 yılı içerisinde 235'ten fazla kadın öldürüldü, yüzlerce kadın tacize, tecavüze uğradı. Eskişehir'de son 7 ayda tam 4 kadın sokak ortasında öldürüldü. 25 Kasım Kadına yönelik şiddetle uluslararası mücadele ve dayanışma günü vesilesiyle savaşa, IŞİD vahşetine, kadın katliamlarına ve nefret cinayetlerine karşı biraraya geldiğimiz bu günde direnişimizi büyütüyor, sisimizi yükseltiyoruz."


Yapılan basın açıklamasının ardından grup çeşitli sloganlar atıp dağıldı.

Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.