Kadınlar eşitlik için buluştu

Kadınlar eşitlik için buluştu

3. Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Forumu için 81 ilden 600 kadın Ankara'da buluştu.

ANKARA  -Kadınlar sığınaksız bir dünya, birlikte politika üretebilmek, ayrımcılıkla mücadele, kadınlar ve güncel politik sorunlar ile kadın emeği ve istihdamı konu başlıkları altında atölye çalışması yaptı. 

3. Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Forumu için 81 ilden 600 kadın Ankara'da Büyük Anadolu Otel'de bir araya geldi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) desteğiyle düzenlenen, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nin sekretaryasının yürüttüğü forumun yürütme kurulunda; Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi (KEİG), Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), Türk Kadınlar Birliği (TKB), Başkent Kadın Platformu (BKP) ve Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) yer alıyor. Kadınlar forumda sığınaksız bir dünyayı, birlikte politika üretebilmenin imkanlarını, ayrımcılıkla mücadeleyi, güncel politik sorunları, kadın emeğini konuşuyor. Dün öğleden sonra yapılan açılış konuşmalarından sonra bugün başlıkları belirlenerek atölye çalışmalarına geçildi. "Sığınaksız bir dünya için kadın cinayetleri", "Çocuk gelinler, aile ve ŞÖNİM'ler", "Birlikte politika üretebilmek" konulu atölyede "Kamu -STK işbirliği, siyasete katılım, yerel yönetimlerde erkek egemenliğini nasıl aşarız ve kadınların yönetimde olduğu kentlerde hangi farklılıklar olur? Kent-kentlilik hakkı, kadın dostu kentler" alt başlıkları; "Ayrımcılıkla mücadele" atölyesinde "LGBTT bireylere yönelik ayrımcılık, etnik temelli ayrımcılık, engelli kadınlar ve çocuklar ile başörtülü kadınların yaşadığı ayrımcılıklar; "Kadınlar ve güncel politik sorunlar" konulu atölyede de "Türkiye'de kadın hareketinin önündeki engeller, kadınların barış sürecine katılımı, anayasa süreci, kürtaj hakkı, kaç çocuk doğuracağına karar verme hakkı" alt başlıkları; "Kadın emeği ve istihdamı" konulu atölyede ise "Girişimcilik kadın istihdamı sorununa çözüm olabilir mi? Esnek çalışma, kadın üretim kooperatifleri" alt başlıkları ele alındı. 

Basına kapalı gelişen atölye tartışmaları ile ilgili raporların sunumu yarın yapılacak. Ardından değerlendirme ve sonuç bildirgesinin açıklanmasından sonra kurulacak olan serbest kürsü ile forum sona erecek.

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum