Kadın cinayetlerine tepki

Kadın cinayetlerine tepki

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde önceki gün kayınpederinin evini basıp2 baldızını ve 5 yaşındaki kızını öldüren, 1 baldızını ve 2 yaşındaki kızını da yaralayan H. K., Yüksekovalı kadınlar tarafından kınandı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova’da kocasından boşanmaya isteyen S.K'nin çocuklarıyla beraber babasının evine sığınması üzerine, kayınpederinin evini basarak baldızlarını ve çocuklarını kurşun yağmuruna tutan H.K.'ye tepkiler devam ediyor.

Yüksekova Belediyesi'ne bağlı Sosin Kadın Danışma Merkezi'nde bir araya gelen kadınlar, zanlı H.K'yi basın açıklaması yaparak kınadı.

Basın açıklamasına Demokratik Bölgeler Partisi İlçe Eş Başkanı (DBP) Ruken Sakar, Sosin Danışma Merkezi yöneticisi Pınar Befre ve Esendere Belediyesi'ne bağlı Kadın Birimi Sosyolog Gülistan Selen katıldı.

Basın açıklamasını Sosyolog Gülisten Selen okudu.

Selen, “Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde İnanlı Köyünde uyuşturucu bağımlısı ve işkenceçi kocasından boşanmak isteyen ve çocuklarıyla beraber babasının evine sığınan S. K'nin iki kız kardeşi ve 5 yaşındaki kızı Arji’ın kocası H. K. tarafından vahşice katledilmesini lanetliyoruz” dedi.

Selen, “8 Mart Dünya emekçi kadınlar günüde yaşanan bu acı olayı bize göstermektedir. Hangi gün olursa olsun erit zihniyet kadınları hep katledilmektedir. Bu zihniyet değişmedikçe kadınların katledilmesi meşurlaştırlacaktır. İşkençeci bu kocanın iyi halden ya da cinnet geçirdiği kendisinde olmadığı gibi gerekçelerle indirim alması Türkiye hukukunda çok oğlan bir durumdur" dedi.

"Zira devlet aklı her zaman erkeği koruyup kollayan ve kadını köleleştiren bir akıldır" diyen Selen, “Silvan ve Cizre’de kızlar geldik ininize girdik gibi duvar yazılmalar da devlet ve erkeğin aynı zihniyette olduğunu göstermektedir. Devlet göçleri tarafından çırılçıplak soyularak tehşir edilen kadın bedenleri de bunun bir başka göstergesidir. Ançak şu anlaşılmalıdır ki tehşir edilen bedenlerimiz değil sizin zihniyetinizdir" ifadelerini kullandı.

Selen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Namuz algısını bedene özellikle kadın bedenine ve bacak arasına indirgeyen zihniyette buradan sesleniyoruz. Sakine Heval’ın dediği gibi bizim namusumuz düşüncelerimiz ve savunduğumuz değlerimizdir. Yüksekovalı kadınlar olarak dünyayanın neresinde olursa olsun kadın yoldaşlarımızın katledilmesine sessiz kalmayacağımızı ve varoldukça mevcut siisteme karşı kadın mücadelesini sürdürüceğimize bir kez daha vurgu yapıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.