Kabil'de, Türkiye vatandaşların ait iş yerlerine saldırı: 2 ölü 2 yaralı

Kabil'de, Türkiye vatandaşların ait iş yerlerine saldırı: 2 ölü 2 yaralı

Kabil'de bir Türkiye vatandaşına ait iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda 2 Türkiye vatandaşı hayatını kaybetti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de akşam saatlerinde Osman Kaya'ya ait Turkish Bazaar adlı iş yerine kimliği belirsiz bir kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda isimleri Yusuf ve İbrahim olduğu belirtilen 2 Türkiye vatandaşının öldüğü belirtilirken, Osman Kaya ve bir Türkiye vatandaşının da yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Olayla ilgili Türk Büyükelçiliği'nden henüz bir açıklama yapılmazken, Büyükelçi Ali Sait Akın yaralıların tedavi altına alındığı hastaneye giderek durumları hakkında bilgi aldı. Olayın ticari bir anlaşmazlık nedeniyle yaşanmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Saldırının olduğu saatlerde bir başka Türkiye vatandaşına ait şirketin ofisi de kimliği belirsiz kişilerce basıldı. Baskını gerçekleştirenler şirkette görevli bir Türkiye vatandaşını kaçırdı.

Kaçırılma olayının yaşandığı bölge polis tarafından kordon altına alınırken, kaçırılan Türkiye vatandaşının kimliği henüz açıklanmadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.