K. Kore lideri kampanyaya karşın sigarasından vazgeçmedi

K. Kore lideri kampanyaya karşın sigarasından vazgeçmedi

Kuzey Kore'de, devletin sigarayla mücadele konusunda sıkı bir kampanya yürütmesine karşın, Devlet Başkanı Kim Jong-un, başkent Pyongyang'da ziyaret ettiği bir çocuk kampında sigara içti.

Kuzey Kore lideri iki ay aradan sonra ilk kez kamuya açık bir alanda sigara içerken görüntüleniyor. Devlet medyası ağır sigara tiryakisi olduğu bilinen Kim'in sigaralı fotoğraflarını yayımlamıyordu.

Uzmanlar, Kuzey Kore liderinin kameraların önünde sigara içmemeye özen gösterdiğini söylüyor. Kim Jong-un en son 15 Mart'ta bir roket motorunun denemesi sırasında sigara içerken görüntülenmişti.

Sigarayla mücadele

Nüfusun önemli bir bölümünün tiryaki olduğu Kuzey Kore'de kapsamlı bir sigarayla mücadele kampanyası yürütülüyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2012 verilerine göre Kuzey Kore'deki erkeklerin yarısı sigara tiryakisi. Bunun Asya'daki en yüksek oranlardan biri olduğuna dikkat çekiliyor.

Kampanya çerçevesinde Kuzey Kore devlet televizyonunda yayımlanan bir programda, kadınlar sigara içen erkekleri "çevresine rahatsızlık veren embesiller" diye azarlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.