Juncker: Türkiye vizesiz seyahat için tüm kriterleri yerine getirmeli

Juncker: Türkiye vizesiz seyahat için tüm kriterleri yerine getirmeli

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'den vize muafiyeti açıklaması geldi. Juncker, "Türkiye vizesiz seyahat için tüm kriterleri yerine getirmelidir" dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne vizesiz seyahat için gerekli olan tüm kriterleri yerine getirmesi gerektiğini ve bu kriterlerin Türkiye için “hafifletilmeyeceğini” söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) vizesiz seyahat için gerekli olan tüm kriterleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Juncker, Avrupa Konseyi parlamenter asamblesinde yaptığı konuşmada, “Türkiye, Komisyon’un vizesiz seyahat konusunda verdiği sözü önümüzdeki aylarda hayata geçirebilmesi için, geriye kalan bütün şartları yerine getirmeli” dedi.

Juncker, “Şartlar Türkiye için hafifletilmeyecek” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Fransa ziyareti öncesinde Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Eğer AB gerekli adımları atmazsa tabii Türkiye’nin de atması gereken adımları atması beklenemez” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Eğer AB sözünde durmazsa, biz de Geri Kabul Anlaşması dahil diğer anlaşmaları iptal ederiz” demişti.

AB – Türkiye anlaşması uyarınca, Türkiye 20 Mart tarihinden sonra Yunanistan adalarına ulaşan tüm sığınmacıları geri almayı kabul etmiş, Türkiye’ye iade edilen her bir Suriyeli karşılığında da, Türkiye’deki sığınmacı kamplarından bir Suriyelinin Avrupa’ya gönderilmesi üzerinde anlaşılmıştı.

Anlaşma kapsamında AB’nin Türkiye’ye vaat ettiği diğer konular ise üç ana başlıkta toplanıyordu:

* Haziran sonuna kadar Türkiye vatandaşlarının Schengen ülkelerini vizesiz ziyaret etmesinin sağlanması

* Türkiye’ye sığınmacıların bakımı için gelecek 3 yıl için 6 milyar euro kaynak verilmesi

* Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerine hız verilmes

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.