Japonya’nın nüfusu azalmaya devam ediyor

Japonya’nın nüfusu azalmaya devam ediyor

Gelişmiş ülkeler arasında en ağır nüfus sorunu yaşayan ülke olan Japonya’da nüfus son 15 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Son açıklanan rakamlara göre ülkenin nüfusu 4 yıldan bu yana azalıyor.

Japon hükümeti tarafından yayınlanan verilere göre ülkenin nüfusu 2000 yılındaki seviyeye geriledi. Geçtiğimiz seneye göre yüzde 0.17 (215 bin) azalan nüfus 127 milyon 83 bin olarak gerçekleşti.

Bu rakama ülkede uzun süreden bu yana kalan yabancılar da dahil.

Ülkede 65 yaşının üzerindekilerin sayısı 1.1 milyon artarak 33 milyona yükselirken 14 yaş ve altındakilerin sayısı bu rakamın yarısı bile etmiyor.

Japonya’da 86.2 olan ortalama yaşam süreci ve düşük doğum oranı nedeniyle ağır bir nüfus sorunu yaşanıyor. Ülkede emeklilerin giderlerinin karşılanması için sürekli olarak ekonomik büyümenin ve istihdam artışının sağlanması gerekiyor.

Bu ağır soruna karşın Japonya halen göçmen işçi kabulü konusunda oldukça muhafazakar.

Tahminlere göre Japonya’da 2060 yılında nüfus 86.7 milyona kadar düşecek. Bu nüfusun yüzde 40’ını ise 65 yaşının üstündekiler oluşturacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.