Japonya, UNESCO'ya aktardığı fonu kesti

Japonya, UNESCO'ya aktardığı fonu kesti

Japonya, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütüne (UNESCO) aktardığı fonu, BM'nin üye ülkeler arasında güven aşılama görevini hakkıyla yerine getirdiğinden emin olmak istediğini belirterek kesti.

Dışişleri Bakanı Fumio Kişida, bir gazetecinin sorusu üzerine, Japonya'nın UNESCO'ya yaptığı yaklaşık 40 milyon dolarlık katkı payını bu yıl için kestiğini doğruladı. Kişida, kararın, UNESCO'nun Japonya'yı, 1937'de yaşanan Nanking Katliamı nedeniyle 'Dünya Belleği Listesi'ne almasıyla ilgili olup olmadığına dair soruyu yanıtsız bırakırken, kararın 'kapsamlı' gözlemlere dayandığını belirtti.

Japon ordusunun, 1937'de Çin'in başkenti Nanking'i ele geçirmesiyle yüz binlerce kişi katledilmiş, on binlerce kadın tecavüze uğramıştı.

YORUM YOK

UNESCO yönetiminden, Japonya'nın kararına ilişkin yorum yapılmadı. UNESCO bütçesinin yüzde 9,7'sini karşılayan Japonya, ABD'den sonra en büyük bağışçı konumunda. Filistin yönetiminin UNESCO'ya yaptığı üyelik başvurusunun kabul edilmesinin ardından ABD, 2011 yılında UNESCO'ya aktardığı fonu kesmişti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.