Japon polisi: Oğullarınıza ve torunlarınıza para vermeyin

Japon polisi: Oğullarınıza ve torunlarınıza para vermeyin

Japonya'da polis, tüm çabalarına rağmen yaşlıları dolandıranları engelleyemeyince, sokaklarda devriye gezen polis araçlarından hoparlörlerle uyarı yapmaya başladı.

Avustralya yayın kurumu ABC'nin haberine göre yaşlılar, Oiso kentinde geçen yıl telefonda oğulları ya da torunları olduklarını söyleyerek para göndermelerini isteyen kişilere yarım milyon dolardan fazla para kaptırdı.

Polis yetkilileri, Tokyo'nun güneyindeki sahil beldesi Oiso'da bu telefon dolandırıcılığına kananların sayısının rekor düzeye ulaştığını, bazılarının ömür boyu biriktirdikleri paranın tamamını dolandırıcılara kaptırdığını bildirdiler.

Kamuoyunu uyarmak için televizyonda ya da gazetelerde yapılan kampanyalar da etkili olmayınca, polis çareyi kentte bir aşağı bir yukarı devriye gezerek "Oğlunuza ve torununuza para vermeyin' diye anons yapmakta buldu.

Devriye gezen polis araçlarının üzerine de "Oğlunuz yoksa dolandırıcı mı?" yazıldı.

Ancak telefon dolandırıcılığını ya da uyarıları duymuş olanlar bile kendilerini arayanları çok inandırıcı bulduklarını söylüyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.