Jagland: Türkiye’nin uymak zorunda olduğu yükümlülükleri var

Jagland: Türkiye’nin uymak zorunda olduğu yükümlülükleri var

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Norveçli Thorbjörn Jagland ”Türkiye’nin uymak zorunda olduğu yükümlülükleri var” diye konuştu.

Çarşamba günü beraberindeki heyet ile Ankara’yı ziyaret edecek olan Avrupa konseyi Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşecek.

Ankara’ya sadece Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeye gitmediğini, Ankara’daki temasları sırasında bakanlar ve parlamentodaki siyasi partilerin liderleri ile de görüşeceğinin altına çizen Jagland Norveç Televizyon kanalı NRK’ ya verdiği demeçte ”Türkiye Hükümeti ile darbe girişiminden sonraki temizlik hareketini konuşmalıyız. Bunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesi ve standartları içerisinde yapıldığını görmek zorundayız. Türkler Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde yer alan insan haklarının ihmal edilemeyeceğini, bundan kaçınılamayacağını anlamalılar. İnsanlar yargı kararı olmadan cezalandırılmamalı. Darbe girişimine katılanlara Avrupa Sözleşmesi’nde yer alan kurallar çerçevesinde davranılmalı’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.