İzmir'de metro kazası, çok sayıda yaralı var!

İzmir'de metro kazası, çok sayıda yaralı var!

İzmir’in Bornova ilçesinde yükleme esnasında konteynerin kayıp metroya çarpması sonucu yaşanan kazada 10 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Evka-3 Fahrettin Altay seferi yapan metro, Bornova istasyonunu geçip Bölge istasyonuna girmek üzere yavaşladı.

Bu sırada, metro hattının sağ tarafında olan konteyner depolarında yükleme esnasında, vinçten kayan konteyner metro hattına düşerken yavaşlayan metronun ön vagonuna yandan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle büyük bir gürültü ile metronun ön vagonu diğer vagonlardan ayrılarak devrildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Metronun yan devrilmesi ile yolcular panik yaşadı. Durumun bildirilmesi ile kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye yönlendirildi. Devrilen metrodan yolcuların bir kısmı kendi imkanları ile çıkarken bir kısmı itfaiye ekiplerince çıkarıldı. İlk belirlemelere göre, kazada ölen olmazken yaralanan 10 kişi çevredeki hastanelere sevk edildi.

Öte yandan belediye ekipleri, devrilen metro vagonunu kaldırma çalışmalarına başladı. Konteyneri devirdiği ileri sürülen vinç operatörü gözaltına alındı.

İZMİR METRO A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ'NDEN KAZA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İzmir’in Bornova ilçesinde, metro kazasıyla ilgili açıklama yapan İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, "Devrilen vagon içinde 30 yolcu vardı. 10 yolcu hafif şekilde yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili gerekli çalışma yapılıyor'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.