İtalyan heyetin Van temasları

İtalyan heyetin Van temasları

Bazı temaslarda bulunmak için Van’a gelen İtalyan heyet Bostaniçi Kadın Kooperatifi ( BİKAD)'ı ziyaret etti.

MEHMET AKKOŞ / YÜKSEKOVA HABER

VAN - Aralarında Sivil Toplum Örgütü üyelerinin yanı sıra eğitmen, öğrenci ve çok sayıda kişinin bulunduğu heyet, Bostaniçi beldesinde faaliyet yürüten BİKAD’ı ziyaret etti. Heyet ziyarette kadınlara yönelik ne tür çalışmaların yapıldığını ve kooperatif bünyesinde çalışan kadınlar ve kooperatif işleyişi hakkında bilgi aldı. Heyet kooperatif üyelerine geliştirecekleri proje ve çalışmalarda finansal destekte bulunmak istediklerini de söyledi.

İtalyan heyetin kooperatiflerine yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür eden BİKAD yöneticisi Nesibe Akdağ ise kooperatif olarak belde kadınlarının sorunlarına çözüm amaçlı birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Akdağ, “ Kooperatif bünyesinde geliştirdiğimiz projelerle kadınların istihdamını sağladık. Özellikle beldemizin göç beldesi olması nedeniyle işsizliğin en çok yaşandığı yerdir. Kadın sorunların yaşandığı eğitimsizliğin ve yoksulluğun fazla olduğu bir yerleşim yeridir. Bizde belediye ile ortak projeler geliştirerek özellikle kadın sorunlarını en aza indirmek için sosyal, ekonomi ve kültürel projeler geliştirdik.

Akdağ konuşmasının devamında, "Bu projelerle kurslar açtık, açılan kurslarda dikiş nakış işleri ile uğraşan kadın arkadaşlarımız yaptıkları el ürünleri ile hem kendilerine hem de ailelerine yardımcı oluyorlar. Kadınların yaşadıkları sorunları en aza indirmek için uzmanlar nezdinde çeşitli seminer ve paneller düzenliyoruz.  Yine sağlık konusunda beldenin değişik mahallerin de kadınlara yönelik sağlık seminerleri düzenliyoruz. Bu seminerlerde kadın sağlığı üzerinde tartışmalar ve bilgilendirmeler yapıyoruz. “ diye konuştu.

Kooperatif ziyaretinden sonra İtalyan heyet BDP Bostaniçi Belde Örgütü’nü de ziyaret etti. Heyet, yöneticiler tarafından parti çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

59686

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.