İtalya'dan Can Dündar'a ödül

İtalya'dan Can Dündar'a ödül

İtalya'da gazetecilik alanındaki en önemli ödüllerden olan Ischia Uluslararası Gazetecilik Ödülü, insan hakları dalında bu yıl Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verilecek.

Can Dündar'ın insan hakları dalındaki ödüle oy birliğiyle layık görüldüğü açıklandı.

Dündar'ın "gazetecilik faaliyetleri ve basın özgürlüğü için gösterdiği cesaretle tüm Avrupa'daki gazeteciler için de sembol bir kişilik haline geldiği" olduğu belirtildi.

Kararın gerekçesinde ayrıca, Can Dündar'ın MİT tırları haberi nedeniyle yargılanması ve saldırıya uğraması hatırlatılarak şöyle devam edildi:

"Can Dündar'a karşı açılan dava ne yazık ki bugünün Türkiye'sinde çok sayıdaki benzer dava arasında yalnızca en önemlisi. Çok fazla sayıda gazeteci, Cumhurbaşkanı'na hakaret etmekle suçlanıyor. Yetkililer, Cumhurbaşkanı ile aynı şekilde düşünmeyenlere baskı uygulamak için yasaları suistimal ediyor. Türkiye hükümeti türlü yollarla gazetecilerin fikirlerine sansür uygulamaya ve medyayı kontol altına almaya çalışıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.