İsviçre’de IŞİD soruşturması

İsviçre’de IŞİD soruşturması

İsviçre Federal başsavcılığı, IŞİD çeteleri ile bağlantısı olduğu iddia edilen 3 Irak kökenli hakkında soruşturma başlattı.

IŞİD’e Avrupa’dan yoğun katılımların yaşandığı tartışmaları yaşanırken İsviçre Federal Başsavcılığı, İsviçre’de ikametgâh eden 3 Irak’lı hakkında “IŞİD’in İsviçre uzantısı” oldukları iddiasıyla soruşturma başlattı. Uzun süreden beridir haklarında takip karar olan bu kişilerin Irak’a ve Suriye’ye savaşmak için gidip geldikleri bilindiği ifade edilirken ayrıca 20 kişi hakkında da soruşturma yürütüldüğü ifade edildi.

Haklarında soruşturma başlatılan bu 3 kişinin İsviçre’de terör örgütü IŞİD’in kurucuları olduğu belirtilirken aynı zamanda bu kişilerin örgüte maddi ve lojistik destek sağlamak için İsviçre’de çalıştığının soruşturma kapsamında açığa çıktığı ifade edildi. Federal başsavcılık “suç örgütü kurmak, terör örgütüne üyelik ve terör örgütüne desteklemek” kapsamında başlattığı bu soruşturmanın önümüzdeki günlerde sonucunu açıklayacağını ifade etti.

Ayrıca İsviçre istihbarat ekipleri yaptığı bir açıklamada mayıs ayında İsviçre’den 15 kişinin IŞİD’e katılmak için Irak ve Suriye’ye gittiğini ifade ederken bu rakamların geçtiğimiz aylarda daha da artığını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.