İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 6’ya kadar düştü

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 6’ya kadar düştü

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını fırsat bilen İstanbulluların cuma akşamından yola çıkmasıyla İstanbul adeta boşaldı. İstanbul’da trafik yoğunluğu yüze 6’ya kadar düştü.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını fırsat bilen İstanbulluların bayramı memleketlerinde ve tatil bölgelerinde geçirmek için şehirden ayrılmasıyla İstanbul tarihinin en sakin ve trafiksiz sabahına uyandı. Başta E-5 Karayolu olmak üzere TEM Otoyolu ile köprü ve ana yollarda hiç trafik yoğunluğu yaşanmadı.

Trafik İstanbulluların yüzünü güldürdü

Bakanlar Kurulu kararıyla Ramazan Bayramı tatilini 9 gününe çıkarılması tatile çıkanlar kadar bayramı İstanbul’da geçireceklerin de yüzünü güldürdü. İstanbulluların cuma akşamından itibaren bayram tatiline çıkmasıyla İstanbul tarihin en trafiksiz günlerini yaşadı. Cuma akşamı ve Cumartesi günü yaşanan trafik yoğunluğu sonrasında Pazar sabah, İstanbul’da trafik yoğunluğu oldukça azaldı.

Başta E-5 Karayolu ile TEM Otoyolu olmak üzere Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik yoğunluğu yaşanmadı. TEM Otoyolu Ataşehir-Gebze arasında sabah saatlerinde yaşanan kısmi trafik yoğunluğu ise öğle saatlerine doğru tamamen bitti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik uygulamasına göre İstanbul’daki trafik yoğunluğu tarihin en düşük rakamlarından biri olan yüzde 6’ya kadar düştü. Trafik yoğunluğunun düşmesi bayramı İstanbul’da geçireceklerin yüzünü güldürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.