İstanbul'da polis operasyonu: 2 ölü

İstanbul'da polis operasyonu: 2 ölü

Polis, 1 Aralık'ta Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili olduğu öne sürülen kişilere operasyon düzenledi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Aralık 2015 günü Bayrampaşa'da görevden dönen Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında düzenlenen ve can kaybına ya da yaralanmaya yol açmayan patlamayla ilgili olarak bir operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 1149 sokaktaki bir eve, saldırıyı düzenleyen kişilerin bu evde yaşadıkları gerekçesiyle baskın düzenledi.

Polis kaynakları, sabah 02.30 saatlerinde operasyonu başlatan TEM Özel Tim ekiplerinin binaya girmesinin ardından evde bulunan kişiler tarafından ateş açıldığını ve polis ekiplerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktığını; yaklaşık yarım saat süren çatışmada henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 kadının öldürüldüğünü duyurdu. TEM Özel Tim Ekipleri'nden 4 polisin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

GAZETECİLER OLAY YERİNE ALINMADI

Olayın yaşandığı adreste sokağa giriş ve çıkışlar zırhlı polis araçlarıyla kapatılırken gazeteciler ve vatandaşlar olay yerine yaklaştırılmadı. Olası bir toplumsal olaya karşı bir TOMA da bölgede hazır bekletildi.

Bu arada operasyon sırasında hayatını kaybeden ve henüz kimlikleri bilinmeyen iki kadının cenazesi olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.