İstanbul'da paralel operasyonu: 9 polis tutuklandı

İstanbul'da paralel operasyonu: 9 polis tutuklandı

İstanbul'da "paralel devlet yapılanması" adı ile yürütülen operasyonda aralarında polislerin de bulunduğu 30 kişiden, 9 polis tutuklandı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin "paralel devlet yapılanması" adı altında yürüttüğü İstanbul merkezli operasyonda 41 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında polislerin de bulunduğu 30 kişiden 12'si emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken 18'i adliyeye sevk edildi. Soruşturma savcısı Hasan Yılmaz, gözaltındaki 18 polisin 15'ini tutuklama, 3'ünü ise adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere mahkemeye sevk etti.

"Terör örgütü kurmak ve üye olmak", "Haberleşmenin gizliliği ihlal", "Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması", "Kişisel verilerin hukuka aykırı elde edilmesi", "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "Tehdit ve Zorla alıkoyma" suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 15 kişinin sorgusu nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce yapıldı. Mahkemeden 9 polis ile ilgili tutuklama kararı çıkarken, 4 polis de kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.