İstanbul'da gözaltı sayısı 21'e çıktı

İstanbul'da gözaltı sayısı 21'e çıktı

Cizre'deki katliamı kınamak amacıyla Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişiye polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınan 17 kişiden 16'sı, savcılığa çıkarılmayı bekliyor.

İstanbul'da içerisinde Emek ve Demokrasi Platformu, HDP, HDK, KJA ve çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti öncülüğünde Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişiye polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınan 17 kişinin emniyetteki sorguları sona erdi.

Gece sorguları biten 17 kişiden 16'sı savcılığa sevk edilmeye bekliyor. Polisler tarafından gözaltına alındığı sırada kolu kırılan Fatmanur Cantürk isimli kadın ise emniyet sorgusu ardından gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

İstanbul'dan Ankara'ya gitmekte olan HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Rukiye Demir "yakalama" kararı olduğu iddiasıyla polisler tarafından gözaltına alındı. Okmeydanı'nda ise yapılan ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan toplam 5 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.