İstanbul'da 7 HDP'liye tahliye

İstanbul'da 7 HDP'liye tahliye

İstanbul'da 5 aydır tutuklu bulunan 7 HDP'li, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul'da 15 Ekim 2015 tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 7'si tutuklu 10 HDP'linin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla açılan davanın duruşmasına, Özgürlük Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları ve HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, Bandırma Cezaevi'ne sürgün edilen tutuklu siyasetçiler Şehmus Kaylan ve Cevher Ay SEGBİS sistemiyle savunmalarını yaptı. Kaylan ve Ay ardından duruşmaya katılan 5 tutuklu siyasetçi yaptıkları savunmalarda, HDP çalışmasını yürüttüklerini ve bunun bir suç olmadığını söyledi.

HDP'lilerin avukatı ÖHD İstanbul Şube Eşbaşkanı Sinan Zincir, "sarı, kırmızı ve yeşil renkli puşular"ın delil olarak gösterilemeyeceğini kaydederek, siyasetçilerin bir an önce tahliye edilmesini talep etti. 

Savunmaların ardından mütalaasını veren iddia makamı, tutuklu siyasetçilerin tahliye edilmesini talep etti. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, avukatların ve iddia makamının taleplerini dikkate alarak, tutuklu 7 Kürt siyasetçinin tahliyesine karar verdi. Siyasetçi Türkan Sümbül için de "yurt dışı yasağı" getiren mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Nisan gününe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.