İstanbul'da 3 tahliye

İstanbul'da 3 tahliye

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında yapılan operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Rukiye Demir ile Erdal Karaduman ve Fatim Duman, haklarında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında HDP Beyoğlu İlçe Örgütü ve Okmeydanı'ndaki evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan ve aralarında HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Rukiye Demir'inde bulunduğu 3'ü tutuklu 6 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Çağlayan'da bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Rukiye Demir, Erdal Karaduman ve Fatim Duman'ın yanı sıra tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. 

Yapılan kimlik tespitinin ardından "örgüt üyesi olma" iddiasıyla tutuklu yargılanan sanıklar Demir, Duman ve Karaduman, suçlamaları kabul etmeyerek, yasal bir parti olan HDP'nin faaliyetlerini yürütmenin suç olmadığını söyledi. 

Yapılan savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, 3 tutuklu için tahliye kararı vererek, duruşmayı 22 Kasım'a erteledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.