İstanbul'da 18 kişiye Newroz tutuklaması

İstanbul'da 18 kişiye Newroz tutuklaması

İstanbul'da dün Newroz kutlamasına katılmak için ilçelerde toplanan halka polis müdahalesinde gözaltına alınanlardan 18'i çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Dün Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılması planlanan fakat İstanbul Valiliği'nin yasakladığı İstanbul Newrozu'na katılmak için ilçelerde toplanan halka polisin yaptığı müdahale sırasında 141 kişi gözaltına alınmıştı. 141 kişiden 53'ü karakollarda ifadelerinin alınmalarının ardından serbest bırakılırken, 88 kişi de ifadeleri alınmak üzere adliyelere sevk edilmişti. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 68 kişinin tamamı savcılık tarafından serbest bırakılırken, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen 8 kişi ve Büyükçekme Adliyesi'ne sevk edilen 10 kişi, "2911 Gösteri ve Yürüyüşler Kanunu'na muhalefet etmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.