İstanbul Üniversitesi'nde gerginlik

İstanbul Üniversitesi'nde gerginlik

İstanbul Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, IŞİD'i protesto etmek için Fen Edebiyat Fakültesi'nin bahçesinde toplandı. Bu sırada, fakültenin dışında bulunan başka bir grupla eylem yapan öğrenciler arasında gerginlik yaşandı.

Görüntülerde fakültenin bahçesinde bir araya gelip slogan atan öğrenciler görünüyor. Bu sırada, gerginlik başlıyor ve bahçede bulunan öğrenciler dışarıya doğru taş ve şişeler atıyor. Ardından, fakülte bahçesinde havai fişek sesleri geliyor.

Olayın ardından, İstanbul Üniversitesi'ne çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polis, gerginliğin yaşanmaması için çevrede güvenlik önlemi aldı. Bir süre sonra tekrar bir araya gelen öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta IŞİD örgütü yandaşı bir grubun üniversite önüne gelerek IŞİD'in propagandasını yaptığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.