İstanbul HDP'nin siyasi çalışmalarının merkezi olacak

İstanbul HDP'nin siyasi çalışmalarının merkezi olacak

PM üyelerinin katılımıyla il yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren HDP İstanbul İl Örgütü, “İstanbul siyasi çalışmalarımızın en önemli merkezlerinden biri olacak” diye belirtti.

İl kongresinin ardından HDP İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri, il binasında HDP PM üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya HDP il eş başkanları Aysel Güzel ve Doğan Erbaş’ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Garo Paylan da katıldı. Çok sayıda PM üyesinin yer aldığı toplantı öncesi ise açıklama yapıldı. Toplantıda konuşan Erbaş, mevcut siyasal gündem değerlendirmesi yapmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Partiye yönelik Saray kaynaklı saldırılara da değinen Erbaş, İstanbul’daki siyasi çalışmaları değerlendireceklerini ifade ederek, “Çatışmalı sürecin sorumlusu HDP’dir diye bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Parti olarak en başından beri kalıcı barışı ve demokratik siyaseti hedefledik. Demokratik siyasette ısrar edeceğiz. Bu yüzden İstanbul bütün bu çalışmalarımızın en önemli merkezlerinden biri olacak” diye konuştu.

‘Korku iklimini kırmaya İstanbul’dan başlayacağız’

Daha sonra söz alan Garo Paylan ise savaş ve siyasi operasyonlarla “korku iklimi” yaratılmak istendiğini belirterek, korku iklimini kırmak için tekrar bir arada olmanın cesaretini bulmak ve bunu da İstanbul’dan başlatmak gerektiğinin altını çizdi. Son dönemde yaşanan gelişmelerden dolayı İstanbul’da bir dağınıklık olduğunu ve bu anlamda kendilerinin de İstanbul çalışmalarını ihmal ettiklerini dile getiren Paylan, mahallelerden başlayarak tekrar yerellere siyasi çalışmaları götürmek gerektiğini belirtti.

‘Dokunulmazlık ile ilgili küçümseyen bir tavır içindeyiz’

HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Paylan, şunları söyledi: “Dokunulmazlık ile ilgili gerçekten küçümseyen bir tavır içindeyiz. Bizim halkımız katledilirken yoldaşlarımız gözaltındayken vekillere dokunmayı istemek ve bundan bizim korkacağımızı düşünmek ahmakça bir şey. Tabi ki kaygılarımız var çünkü bizler HDP’yi kurarken barışın sesini oluşturmak ve Türkiye’ye barışı kurumsallaştırmak için çoğul bir anlayışla meclise gittik. İddiamız Meclis’te her şeyi çözmekti. Bu iddiamızı da devam ettirmek istiyoruz; çünkü demokratik siyasetten halkımızın umudunu kesmesini isteyenler var. Bu şekilde savaşın büyümesini isteyenler var. Şimdiki amacımız da bu durumu boşa çıkarmak. Son neferimize kadar bu iddiayı devam ettireceğiz. HDP’nin varlık nedeni budur. Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.” 

İstanbul’daki çalışmalara dair bir perspektif ortaya koymak ve buna bağlı olarak gelecekteki planlamaların yapılacağı toplantı ise gün boyu devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.