İstanbul Adliyesi'nde iki avukata tehdit, küfür ve darp...

İstanbul Adliyesi'nde iki avukata tehdit, küfür ve darp...

Müvekkillerinin beraat kararını almaya gittikleri adliyede tehdit ve darp edildiler.

Bir mahkeme kararını almak üzere İstanbul Adliyesi’ne giden Avukat Zeycan Balcı Şimşek ve Mehmet Can Koyuncu, iddiaya göre mahkeme kaleminde görevli personel tarafından “Teröristler, sizi buraya yığarım” diye tehdit edildi.

Ardından gelen polisler, iki avukata hakaret ve küfür yağdırdı. Darp raporu alan iki avukat, suç duyurusunda bulundu.     

İstanbul’da 1 Mayıs 2015’te Beşiktaş’ta polis tarafından durdurulan üç genç, iddiaya göre polise direnerek “Katil polis hesap verecek” diye slogan attı. Üç gencin üzerlerinde ve çantalarındaki aramada, “Soma” yazılı baret, “Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu” yazılı flama, “Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm” yazılı flama ve gaz maskesi filtresi çıktı. Üç genç hakkında “yasadışı örgüt propagandası” iddiasıyla açılan dava, 14 Ocak’ta beraatle bitti. 

Avukatları Zeycan Balcı Şimşek ve Mahmet Can Koyuncu gerekçeli kararı almak amacıyla 22 Şubat’ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gitti. Şikayet dilekçelerine göre, mahkeme kaleminde görevli personel, gerekçeli kararı vermeyeceklerini söyledi. Avukatların itirazlarına karşılık “Burada terör örgütü propagandası yapamazsınız, teröristler, sizi buraya yığarım” dedi. Kalemde çalışan müdire de  “Vermeyeceğiz kararı. Sizinle bir şey konuşmayacağım, çıkın” diye bağırdı. Bu arada iddiaya göre, sivil polisler gelerek avukatlara müdahale etti. Şimşek’e “O...” diye küfredilirken, stajyeri Koyuncu’ya da “İt oğlu it” diye bağrıldı. Tartaklanan ve darp raporu alan iki avukat, suç duyurusunda bulundu. 

İSMAİL SAYMAZ / RADİKAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.