İsrail'den: İran nükleer anlaşmaya saygılı

İsrail'den: İran nükleer anlaşmaya saygılı

Bir gün önce ABD'nin İran ile yaptığı nükleer anlaşmayı Hitler ile yapılan Münih Anlaşması'na benzeten İsrail'in Enerji Bakanı, İran'ın anlaşmaya uyduğunu ve saygı gösterdiğini söyledi.

İsrail Enerji Bakanı, İran ile yapılan nükleer anlaşmasına karşı çıkmasına rağmen, İran'ın anlaşmaya uyduğunu söyledi. İsrail Enerji Bakanı Youval Steinitz, İran ile yapılan nükleer anlaşmasını eleştirdi. Anlaşmanın "kötü bir anlaşma" olduğunu öne süren bakan buna karşın, İran'ın anlaşmaya uyduğunu söyledi.  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla da bilinen Steinitz, "ilk yılda İranlılar'ın önemli bir ihlalini gözlemlemedik" derken, "ancak bu 12 yıllık anlaşmayı başarılı saymak için hala çok erken" dedi.

NAZİ DÖNEMİ ANLAŞMALARINA BENZETİLMİŞTİ

İran'ın dünya ülkeleriyle imzaladığı nükleer anlkaşmayı yıllardır sert dille  eleştiren İsrail Savunma Bakanlığı'ndan önceki gün yapılan açıklamada, "ABD İran anlaşması Adolf Hitler'in Münih Antlaşması'ndan daha tehlikeli. Yapılan bu anlaşma kötü şeyler olacağının habercisi" ifadelerine yer verilmişti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.