İsrail güvenlik güçleri beş Filistinli öldürdü

İsrail güvenlik güçleri beş Filistinli öldürdü

İsrailli yetkililer, güvenlik güçlerine saldırmaya çalışmakla suçladıkları beş Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı. Ölen Filistinlilerden ikisi 15, biri de 17 yaşında.

İsrail polisine bıçak çektiği belirtilen bir Filistinli kadının da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı haber veriliyor.

Bu olaylarda ölen ya da yaralanan İsrailli yok.

İsrail ordusuna göre ilk olay Batı Şeria’danın kuzeyinde, Cenin’de meydana geldi.

Ekim'den bu yana 172 Filistinli öldü

İki Filistinli çocuğun geçen araçlara taş attığı, ancak içlerin birinin olay yerine gelen İsrail devriyesine tüfekle ateş açtığı belirtildi.

Askerlerin ateşe karşılık vermesi sonucu çocukların öldüğü kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, ölen iki çocuğun da 15 yaşında olduğunu açıkladı.

Daha sonra bir başka Filistinlinin, Batı Şeria ile Beytüllahim sınırında görev yapan bir İsrail polis memuruna bıçakla saldırmaya çalıştığı açıklandı.

Bu kişinin de vurulduğu belirtildi. Filistin Sağlık Bakanlığı öldürülen Filistinlinin 17 yaşında olduğunu duyurdu.

Yine Pazar günü El Halil’de İsrail polisini bıçaklamaya çalıştığı belirtilen bir Filistinli kadının vurulduğu belirtildi. Hastaneye kaldırılan kadının durumunun kritik olduğu açıklandı.

Son olay ise Kudüs’ün merkezinde yaşandı. İsrail polisine saldıran iki silahlı Filistinlinin güvenlik güçlerince öldürüldüğü açıklandı.

Ekim ayından bu yana 172 Filistinli öldürüldü. Bu kişilerin çoğunun İsrail güvenlik güçlerilerine saldıran çocuk yaştaki Filistinliler olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.