İspanyol Filmleri Haftası başlıyor

İspanyol Filmleri Haftası başlıyor

İspanyol sinemasından seçkin 5 filmin gösterileceği İspanyol Filmleri Haftası yarın başlıyor.

Birçok alternatif etkinliğe ev sahipliği yapan Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) 14-19 Haziran tarihleri arasında İspanyol Filmleri Haftası düzenleniyor. Film gösterilmeleri ücretsiz yapılırken, filmler her akşam saat 19.00'da izleyiciyle buluşacak. 

Etkinlikte gösterilecek olan filmler ve hikâyeleri ise şöyle:

La Isla Minima (Bataklık)

Bataklık, etkinlikte açılış ve kapanış filmi olarak yer alıyor. Yönetmen Alberto Rodriguez tarafından 2014 yılında izleyiciyle buluşturulan Bataklık, "70'lerin son esintisi" diyebileceğimiz bir polisiye filmi. İspanya'nın diktatörlükten demokrasiye geçiş sürecini 1980 yılında yaşayan iki zıt düşüncedeki polis memurunun hikâyesi üzerinden işliyor. 

Ayrıca film, İspanya'nın oscarı mahiyetindeki Goya ödüllerinde 10 dalda birden ödül almış. 

15 Haziran: Loreak (Çiçekler)

Yönetmen Jon Garano ve Jose Mari Goenaga tarafından çekilen Çiçekler, 2014 yılında vizyona girdi. Yıllardır merkeziyetçi yönetime karşı mücadele veren Bask halkının, kendi dilinde çekilen nadir filmlerden biri olması özelliğiyle de dikkat çeken Çiçekler, ölüm ve gurur kavramlarını ele alıyor. Ayrıca filmde ikili ilişkiler arasındaki güven kavramı da bir dizi sorguya tabi tutuluyor. 40'lı yaşlarında ve hayatı tam olarak yaşayamadığı inancında olan Ane'ye, sürekli gizemli çiçeklerin gelmesi ve Ane'nin kimden geldiğini öğrenmeye başlamasıyla izleyici filme dahil oluyor. Dram kategorisindeki Çiçekler'in 5 ayrı ödülü buluyor.

16 Haziran: Todos Estân Muertos (Hepimiz Ölüyüz)

Film, yönetmen Beatriz Sânchez tarafından çekildi ve 2014 yılında vizyona girdi. Her şeyi annesinden bekleyen ve ondan nefret eden bir oğula sahip olan Lupe, acımasız bir agorafobinin (kendini güvende his ettiği durumlar dışında dışarı çıkamama eğilimi) pençesinde evine bağımlı olarak yaşar. Aynı zamanda Lupe, 80'lerde önemli bir rock yıldızıdır. Lupe'nin annesi ise bir süre sonra kızının bu haline dayanamaz ve oğlu Diego ile görüşmek ister, ancak Diego artık ölüdür. 

17 Haziran: La Caja 507 (Kasa 507)

14 yıl önce yönetmen Enrigue Urbizu tarafından çekilen film, aksiyon ve drama türünde. Film, İspanya'nın güney bölgesinde bir bankada çalışan müdür Modesto'nun kızını bir orman yangınında kaybetmesiyle başlıyor. Ancak Modesto, kızının bir kaza sonucu ölmediğini belgelerin kendi çalıştığı bankanın kasasında durduğundan habersizdir ve bu belgelere bankanın soyulmasının ardından rastlayacaktır. Film daha sonra adalet ve intikam ikilemini işlemeye başlar.

18 Haziran: Mientras Duermes (Ölüm Uykusu) 

Ölüm Uykusu, 2011 yılında, Jaume Balaguero'nun yönetmenliğinde vizyona girdi. Gerilimi hat safhada yaşatan film, apartman görevlisi olan Cesar'ın her daire sakininin yaşantısı tüm ayrıntılarıyla bilmesi ve onlara zarar vermekten zevk almasının hikayesinden oluşuyor. Ölüm Uykusu, bireyin psikolojisini işleyen kabul üstü bir film olarak nitelendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.