İskoçya'da '500'den fazla çocuk sanal ortamda cinsel taciz mağduru'

İskoçya'da '500'den fazla çocuk sanal ortamda cinsel taciz mağduru'

İskoç polisi, sanal ortamda cinsel taciz mağduru olan çocukların sayısının 500'den fazla olabileceğini duyurdu.

Soruşturmayı yürüten emniyet birimleri, 30 milyon uygunsuz fotoğraf tespit edildiğini ve operasyon kapsamında 77 kişi hakkında zanlı oldukları şüphesiyle işlem yapıldığını söyledi. Suçlamalar arasında tecavüz, çocukların uygunsuz fotoğraflarının paylaşılması ve çocuklarla cinsel taciz amaçlı iletişim kurmak da sayılıyor.

BBC İskoçya muhabiri Lucy Adams'ın haberine göre, cinsel taciz mağduru olabileceği düşünülen ve en küçüğü 3 yaşında olan 523 çocuk arasından 122'si çocuk esirgeme kurumuna gönderildi. Polis cinsel istismar iddialarıyla ilgili olarak 6 Haziran ila 15 Temmuz arasında 134 ayrı soruşturma yürüttü.

Emniyet yetkilileri, mağdur çocukların 83 şüphelinin evinde yapılan arama bulunduğunu, operasyonda 547 bilgisayar ve elektronik cihaza da el konulduğunu belirtti.

Emniyet Müdürü Malcolm Graham, "Bu yalnızca insanların birbirine cinsel içerikli mesajlar göndermesiyle ilgili bir durum değil. Bu çocuklar cinsel tacize uğramış ve o görüntüler paylaşılmış" dedi. Soruşturma kapsamında internet ortamında 100 bin sohbet odası da incelendi.

Bir cihazda yapılan inceleme sonunda şüpheli yetişkinin 110'dan fazla çocuk ve gençle cinsel içerikli paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

Soruşturmaya katılan Dedektif Andy McWilliam, yeni teknoloji araçları sayesinde faillerin saklanmasının ve sanal ortamdaki izlerini silmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

McWilliam istismarın internet siteleri, sohbet odaları ve forumlar aracılığıyla yapıldığını ve faillerin çoğunun erkek olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.