‘İşini yapmayan belediyenin yetkisini alır, devletin görevlilerine veririz’

‘İşini yapmayan belediyenin yetkisini alır, devletin görevlilerine veririz’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, son dönemde hedefte olan HDP’li belediyeleri işaret ederek, “Millete hizmet vermek yerine bedel ödetenlerden yetkisini alırız, devletin görevlilerine veririz” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara’da İdareciler Günü nedeniyle yaptığı konuşmada HDP’li belediyeleri kastederek, “İşini iyi yapmayandan yetkiyi alır, devletin görevlisine veririz,” dedi.

”HDP’li belediyelerin yetkileri ellerinden alınabilir mi?” sorusunu yanıtlayan Ala, şunları söyledi:

“Yolu, suyu, hizmeti daha iyi verilsin, çocuklar daha iyi eğitim alsın, halk her şeye katılsın derken bunların geleceğini çukurlara gömmek neden?

“Yönetme yetkisi milletindir ve o kime isterse ona yetki verir. Onun yolu da sandıktan geçer. Sandıktan çıkamayanlar yönetime ya çukurdan ya da paralel yollardan gelmek istiyor.

“Böyle şey olmaz. Türkiye’nin demokratik olgunluğu bunların hiçbirine fırsat vermez.

“İşini doğru dürüst yapanın önünü açarız, millete hizmet vermek yerine bedel ödetenlere de, o bedeli ödettirmemek için, o yetkiyi alır yapacak olana, yani devletin görevlilerine veririz.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.