‘IŞİD’e karşı karadan da savaşılmalı’

‘IŞİD’e karşı karadan da savaşılmalı’

Federal Kürdistan Bölge Genel Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, IŞİD'e karşı mücadelede sadece hava saldırıların yeterli olmayacağını, karadan da savaşılması gerektiğini söyledi.

Aljazerra İngilizce kanalına konuşan Federal Kürdistan Bölge Genel Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, IŞİD’e karşı mücadelede uluslarası toplumun daha fazla destek vermesini ve karadan savaşacak bir gücün oluşması gerektiğini söyledi. 

Mesrur Barzani Irak Ordusu’nun oluşması hakkında ise "Irak ordusunun IŞİD’e karşı savaşacak duruma gelebilmesi uzun bir zamana  ihtiyaç var. Dağılan Irak ordusunun tekrar savaşacak kapasiteye ulaşması için kapsamlı bir eğitim programı gerekiyor.” dedi 

Barzani "Teröristlere karşı sadece hava operasyonu yeterli olmayacaktır. Başka mücadele yöntemleri de aramalıyız" ifadelerini kullandı. 

Yabancı askerlerin topraklarınızda IŞİD’e karşı savaşmasını istiyor musunuz sorusuna Mesrur Barzani; "Benim böyle bir talebim yok. Ancak ben sadece uluslarası toplumun havadan destek ile IŞİD’in kısa sürede yenilmesinin mümkün olmayacağını söylüyorum" dedi. 

Irak ile Federal Kürdistan Bölgesi arasındaki krize ilişkin ise Barzani, "Fedaralizm yada Konfedaralizm fark etmez. Yeni üzerine kurulacak bir mekanizmanın sorunları çözeceği inancındayım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.