IŞİD'den Irak'ta Şii türbesine saldırı: En az 30 ölü

IŞİD'den Irak'ta Şii türbesine saldırı: En az 30 ölü

Irak'ın kuzeyi Beled kentindeki Şii Seyyid Muhammed İbn Ali eli Hadi türbesine düzenlenen saldırılarda en az 30 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Saldırı, Perşembe gecesi yerel saatle 23.00 civarı türbe girişinde bir intihar bombacısının üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle başladı. Daha sonra silahlı saldırganların türbeye baskın yapıp ziyaret için türbede bulunan Şiilere ateş açtığı bildirildi.

AFP'ye göre bir diğer intihar bombacısının da türbenin yakınındaki Pazar yerinde üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi.

Reuters haber ajansı da en az bir saldırganın kalabalığın ortasında kendisini patlattığını, bir diğer intihar bombacısının da üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmeden türbenin güvenlik görevlisi tarafından silahla vurulduğunu aktardı.

Türbeye roket ve havan toplarıyla da saldırıldığı bildirildi. Saldırıyı üstlenen IŞİD, açıklamasında saldırının üç intihar bombacısı tarafından düzenlendiğini duyurdu.

Şii Barış Tugayları konuşlandı

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, Seyyid Muhammed türbesinin girişinde bir Pazar yerinin alev aldığı görüldü.

Reuters'ın aktardığına göre Şii lider Muktada el Sadr, Barış Tugayları milislerine Beled yakınlarına konuşlanmaları talimatını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.