IŞİD'çi: Aranıyor muyum?

IŞİD'çi: Aranıyor muyum?

Eskişehir'den Suriye'ye giderek IŞİD'e katılan Ersen Ç. isimli IŞİD militanı, polisi telefonla 2 kez arayarak hakkında yakalama kararı olup olmadığını sordu.

El Kaide ve IŞİD'in Eskişehir yapılanması dava dosyasında yer alan bilgilere göre 29 yaşındaki Ersen Ç., 2,5 yıl önce "cihada gidiyorum" diyerek Suriye'ye geçti. Burada IŞİD'e katılan Ersen Ç. daha sonra Eskişehir'e dönerek IŞİD'e adam toplamaya çalıştı.

13 yaşındaki kardeşi E.Ç.'yi de Suriye'ye kaçıran Ersen Ç., ailesine, IŞİD bayrağı ve Kobani tabelası altında, silahla çekilmiş fotoğraflarını gönderdi. Baba İ.Ç. ise bunun üzerine polise başvurdu. Ersen Ç. ve 9 kişi hakkında dava açıldı.

Dosya daha önce Ankara'da başlatılan El Kaide davasıyla birleştirildi. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre Ersen Ç., polisi telefonla 2 kez arayarak, hakkında yakalama kararı olup olmadığını sordu.

'ARANMIYORSAM NİYE SORMUŞLAR?'

Zaman'dan Mehmet Kuru'nun haberine göre, Ersen Ç., polise, "Suriye'den arıyorum. Türkiye'ye geleceğim. Herhangi bir aranmam var mı?" diye sordu.

Polis bunu en yakın polis merkezine giderek öğrenebileceğini söyledi. Bunun üzerine Ersen Ç., "Polisler annem, babam ve abime beni sormuşlar. Aranmıyorsam niye beni sormuşlar?" karşılığını verdi.

Polis, ailesinin kendisiyle ilgili bir başvurusunun olabileceğini, bir polis merkezine neden gidip bunu öğrenmediğini sorması üzerine Ersen Ç., "Ben şu an İslam devletindeyim. Türkiye benim vatanım. Tekrar döneceğim. Geldiğimde sorarım" diyerek telefonunu kapattı.

Ersen Ç. hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.