'IŞİD üyeleri Menbic'den kaçıyor'

'IŞİD üyeleri Menbic'den kaçıyor'

ABD'nin hava desteği verdiği Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye sınırında IŞİD'in elinde bulunan stratejik Menbic kentinin merkezine doğru ilerlemeye devam ederken, IŞİD üyelerinin kentten kaçmaya başladıkları yolunda haberler alınıyor.

Menbic Askeri Konseyi adına konuşan Şarfan Derviş, 150'den fazla IŞİD üyesinin öldürüldüğü bir saldırı ardından IŞİD'lilerin aileleriyle birlikte Menbic'ten kaçtıklarını söyledi.

Menbic'i geri almak için yürütülen operasyon, Suriye ordusunun Rusya desteğiyle Rakka'ya yönelik başlattığı harekat ve Irak'taki Felluce harekatıyla eş zamanlı olarak gerçekleşiyor ve IŞİD üzerindeki baskıyı artırıyor.

ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarıyla desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'nin, geçen hafta Menbic'e geri almak için başlattığı operasyonda ilerleme kaydettiği bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi açıklamasına göre, Suriye Demokratik Güçleri kent merkezinin 5 km yakınlarına kadar ilerledi.

ABD Merkez Komutanlığı sözcüsü Albay Patrick Ryder da cumartesi günü Suriye Demokratik Güçleri'nin ilerlerken 100 kilometre kareden fazla bir alanı ele geçirdiklerini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.