IŞİD raporunu Başbakan'a sordu

IŞİD raporunu Başbakan'a sordu

HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, geçen hafta Alman Bild gazetesinde yer alan, MİT'in DAİŞ ile ilgili hazırladığı belirtilen rapor ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Aydoğan soru önergesinde, MİT'in DAİŞ ile ilgili rapor hazırlayıp hazırlamadığı ve DAİŞ'in 7 ilde silah deposunun olduğu iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Başbakan Davutoğlu'na şu sorular yöneltildi:

-Alman Bild gazetesinde yer alan iddialara göre, Başbakanlığınıza bağlı Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından DAİŞ'in Türkiye yapılanmasına ilişkin bir rapor hazırlanmış mıdır? DAİŞ'e ilişkin MİT tarafından bir rapor hazırlanmış ise bu rapor hangi tarihlerde hazırlanmıştır?

-Söz konusu raporda DAİŞ'in Gaziantep-Kilis arasındaki önemli geçitleri kontrol ettiği iddiaları doğru mudur?

-MİT tarafından hazırlanıp Başbakanlığınıza sunulan raporun içeriğinde DAİŞ'in Ankara, Adıyaman, Eskişehir, İzmir, Konya, Urfa, Hatay'da silah depolarının bulunduğuna dair iddialar doğru mudur? Bu iddialara ilişkin Başbakanlığınızca bir girişimde bulunulmuş mudur? Henüz bulunulmamış ise gerekçesi nedir?

-Başbakanlığınızca, söz konusu MİT raporunun Alman basınına sızması ile Alman istihbarat Teşkilatı'nın 2009 yılından bu yana Türk politikacıları dinlediğini açıklaması arasından bir ilişki bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise söz konusu MİT raporuna ilişkin kamuoyuna bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.