IŞİD Mahmur’dan sızmaya çalıştı, 70 ölü ile geri çekildi

IŞİD Mahmur’dan sızmaya çalıştı, 70 ölü ile geri çekildi

IŞİD mensupları Mahmur'a bağlı Tilşeir ve Tilrim köylerindeki Peşmerge mevzilerine saldırdı. Gece saat 9'dan sabah 4'e kadar yaşanan çatışmalarda 70 örgüt mensubu öldürüldü.

Musul’un Batı Dicle Cephesi’ndeki Peşmerge operasyonlarından ağır darbe alan IŞİD dün gece Mahmur’a bağlı Tilşeir ve Tilrim köylerindeki Peşmerge mevzilerine sızmaya çalıştı. BasNews’e konuşan Peşmerge Barzan Kuvvetleri komutanlarından General Mmustafa Derineyi, IŞİD üyelerinin dün gece saat 9 sularında Mahmur’a bağlı köylerden sızmaya çalıştığını söyledi. 

"Teröristler kazılan hendeklerden geçmeye çalışırken toplarla vuruldu" diyen Derineyi, daha önce IŞİD’lilerin saldırıacaklarına dair istihbarat aldıklarını ve hazırlıklı olduklarını söyledi. 

Gece saat 9’dan sabah 4’e kadar Peşmergelerin IŞİD mensupları ile göğüs göğüse çarpıştığını belirten General Mustafa Derineyi, "Çatışmalarda 70 IŞİD üyesi öldürüldü. Bunların büyük çoğunluğu Iraklılar. Bir çoğunun IŞİD tarafından zorla cepheye gönderildiğini tahmin ediyoruz" dedi. 

Peşmerge Barzan Kuvvetleri Generali Derneyi, Sultan Abdullah köyüne yerleştirilen Irak ordusuna bağlı askeri birliğinde dün akşamki çatışmalarda Peşmerge’ye yardım ederek IŞİD’le çatıştığını aktardı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.