IŞİD Irak’ta da darbe alıyor

IŞİD Irak’ta da darbe alıyor

Irak ordusunun IŞİD çetelerini Babil ve Bağdat çevrelerinden püskürttüğü belirtilirken, Tikrit’ten de çetelerin çekildiği öğrenildi. Irak ordusu Felluce’den geri çekiliyor.

Irak hükümetine yakın haber merkezleri Irak’ın orta kesimde ve Bağdat çevresindeki IŞİD mevzilenmesinin kırıldığı ve çetelerin geriledikleri haberlerini veriyor. Bu gerilemenin Irak Hava kuvvetleri ve koalisyon güçlerinin ortak saldırılar sonucu mu oluğu yoksa taktik bir geri çekilme mi olduğu anlaşılamadı.

BABİL EYALETİNDE 100 IŞİD ÇETESİ ELE GEÇİRİLDİ

Irak Babil Eyaleti Güvenlik Konseyi Başkanı, DAİŞ üyesi 100 kişi ve iki örgüt liderinin Irak ordusuna teslim olduğunu bildirdi. Teslim olanlar arasında 2003 ve 2005 yılları arasında Irak'ta yapılan saldırılara katılan El Kaide’nin liderlerinin olduğu da belirtiliyor.

Selahattin bölgesi operasyon komutanı Tikrit'in Kuzey'inde bulunan Beci şehrine yapılan operasyonlarda Tikrit’e bağlı 7 köyün IŞİD üyelerinden temizlendiğini duyurdu. Şehrin çetelerden temizlenmesi için yürütülen operasyonlar kapsamında son 24 saat içerisinde Bağdat-Kerkük ve Samara-Tikrit yolunun denetimini de ele geçirdi.

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Askeri de, 8. Tugay 31. Birliği ile gönüllü Şii milislerinin yoğun çatışma sonucunda Babil’e bağlı Cerf Essehır nahiyesi ve Ruweiye bölgesini DAİŞ çetelerinden kurtardığını belirtti. Operasyonlar sonucu 60 çetenin öldürüldüğü açıklandı.

IRAK ORDUSU DUVELİBE’Yİ TEKRAR KONTROL ALTINA ALDI

Bağdat'ın güneyinde bulunan Duvelibe bölgesi, DAİŞ çetelerinden geri alındığı bilgileri Bağdat Operasyonları Komutanlığı tarafından da teyit edildi.

Bağdat’ın güneyinde bulunan 14. Kara Tugayı ve Şii gönüllüler DAİŞ'in denetiminde bulunan Bağdat'ın güneyindeki Duvelibe bölgesine operasyon düzenledi. Duvelibe bölgesi geri alınırken yaşanan çatışmalarda 43 çetenin öldürüldüğü, çok sayıda silah ve mühimmat ile büyük miktarda patlayıcı maddenin ele geçildiği belirtildi.

Duvelibe bölgesinin denetiminin tekrar sağlanmasından sonra bu Şii kentinde DAİŞ çetelerinin yaptığı yıkım açığa çıktı. Güvenilir kaynaklar şehrin alt yapısının tahrip edildiği ve birçok yerin patlatıldığını belirtiyor.

IRAK UÇAKLARI DAİŞ MEVZİLERİNİ BOMBALADI

IŞİD savaş çerçevesinde Irak Hava Kuvvetleri de, Anbar, Samarra, ve Cezire Badiye’deki IŞİD mevzilerini vurdu.

Irak Savunma Bakanlığı, savaş uçaklarının IŞİD mevzilerine yönelik düzenlediği hava saldırılarının görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, IŞİD üyesi 4 kişi ile örgüte ait araç ve binaların uçaklar tarafından bombalanması yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.