İşçi cinayetleri için Taksim'de yürüyüş

İşçi cinayetleri için Taksim'de yürüyüş

İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin Adalet Arayan Yakınları ve Yaralananlar, Zonguldak'ta yaşanan 'kazada' maden işçilerinin yaşamını yitirmesine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

İSTANBUL - İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin Adalet Arayan Yakınları ve Yaralananlar, Zonguldak Kozlu'ta meydana gelen "kazada" 8 maden işçisinin yaşamını yitirmesine dikkat çekmek için Taksim Tramvay Durağı'ndan Galatasaray Meydanı'na yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş boyunca "Kaza da, kader de değil cinayet" pankartı açan eylemciler, "Bu kaçıncı?", "Unutma unutturma" dövizleri taşıdı. Yürüyüşün ardından açıklamayı okuyan Marmara Park inşaatında yaşamını yitiren Barış Kıyak'ın kardeşi Damla Kıyak, her iş cinayetinden sonra tablonun değişmediğini söyledi.

Bütün iş cinayetlerinde olduğu gibi işverenin kazanç hırsı, işçinin hayatının kıymetsizliği, resmi ve görevli kurum kişilerin denetim görevlerini yerine getirmemesi sonucu ölümlerin yaşandığını belirten Kıyak, "İş cinayetlerine kader deyip geçenlere, aynı iş yerinde 2 defa işçi güvenliği olmadığı gerekçesiyle iş bıraktıkları halde işçilerin sözlerini, endişelerini dinlemeyenlere öfkeliyiz" dedi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.