Irmak JÖH ve PÖH'leri sordu

Irmak JÖH ve PÖH'leri sordu

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Yüksekova İlçesi'nde 30'uncu gününe giren sokağa çıkma yasağını ve JÖH, PÖH gibi sosyal medya hesaplarında teşhir edilen cenazeleri, yanıtlaması talebiyle Başbakan Davutoğlu'na sordu.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Yüksekova İlçesi'nde 30'uncu gününe giren sokağa çıkma yasağını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması talebiyle meclis başkanlığına sunulan soru önergesinde, "Yüksekova'da bir aydır devam eden sokağa çıkma yasağında ve bu süre zarfında devam eden çatışmalarda Yüksekova'nın deyim yerindeyse dünya ile irtibatı kesilmiştir. Bu 15 günlük sürede Yüksekova'da nelerin yaşandığı bilinmemektedir. Ancak kendisini sosyal medya üzerinden JÖH, PÖH ve JİTEM olarak tanıtan kimi hesaplar olay yerinden görüntüler paylaşmaktadırlar. Bu görüntülerde öldürülen insanların cesetleri teşhir edilmekte, parçalanmakta, sokak hayvanlarının cesetlerden beslenmesine göz yumulmaktadır. Ayrıca insanların evleri gasp edilmekte, insanların en mahrem mekanları olan yatak odalarına girilip, 'Yüksekova'da aşk başka yaşanır' yazılamaları yapılmaktadır. Hiçbir ahlak, vicdan ve dinsel kaidenin kabullenemeyeceği bu uygulamalar insanlığın bir kara lekesi olarak ortada durmaktadır ve tarihe de bu şekilde geçecektir" denildi. 

Irmak, Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

*Bir aydır Yüksekova'da yaşanan insanlık dışı bu olaylardan haberdar mısınız?

*Sokağa çıkma yasakları Anayasa'nın hangi maddelerine dayanmaktadır?

*Sosyal medyada paylaşılan görüntülerden sonra yereldeki mülki ve idari yöneticiler hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

*Öldürülen insanların cesetlerinin teşhir edilmesi, parçalanması, sokak hayvanlarına terke edilmesi ve bunun sosyal medyada paylaşılması neye ve kime hizmet ediyor?

*Sosyal medyada kendilerini JÖH, PÖH ve JİTEM olarak tanıtan bu hesaplara bugüne kadar müdahale edilmemesinin gerekçesi nedir?

*Sokağa çıkma yasaklarının son bulması için yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.