Emin Sancak taşla linç edildi

Emin Sancak taşla linç edildi

İran'ın Urmiye'ye Kenti'ne bağlı Sıro Beldesi'nde Yüksekovalı ticari araçlara yönelik taşlı saldırıda M. Emin Sancak isimli vatandaş yaşamını yitirdi. Olayda 2 kişi de yaralandı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 09.00'da İran'ın Urmiye Kenti'ne bağlı Sıro Beldesi'ne giden ve 20 araçtan oluşan ticari araçlara yönelik bir taşlı saldırı meydana geldi. Saldırıda M. Emin Sancak isimli Yüksekovalı bir vatandaş yaşamını yitirirken, 2 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar Yüksekova Devlet Hastanesi'ne getirilecek.

46993

'SİVİL ARAÇLARDAKİ GRUP TAŞLARLA SALDIRDI'

Konu ile ilgili bilgi veren ticari araç sahibi Levent Akdoğan, ticari amaçla İran'a gittiklerini ifade ederek, "Bugün saat 09.00'da ticari araçlar ile Urmiye'ye bağlı Sıro Beldesi'nden geçerken bir grubun taşlı saldırısına uğradık. Sivil araçlarla bize yanaşan gruptakilerin taşlı saldırısı sonucu bir arkadaşımız olay yerinde yaşamını yitirdi. bir kaç arkadaşımızda çeşitli yerlerinden ağır bir şekilde yaralandı. Yaralı arkadaşlarımız Esendere Gümrük Kapısı'na gelirken, yaşamını yitiren M. Emin Sancak'ın cenazesi Sıro'ya götürüldü."dedi.

ALTINOLUK: CENAZE İRAN'DAKİ BİR KLİNİKTE

Esendere Beldesi Merkez Mahallesi Muhtarı Bülent Altınoluk ise olayın saat 18.00 sularında meydana geldiğini ifade ederek, "İran tarafından kimliği öğrenilemeyen bir kaç kişinin saldırısı sonucu M. Emin Sancak isimli vatandaşımız yaşamını yitirdi. 2 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı. M. Emin Sancak'ın cenazesi Çara askeri üssündeki klinikte bekletiliyor. Sancak'ın yakınları şuanda Esendere Gümrük kapısı'nda bekletiliyor."dedi.

TÜRKER: OLAYI TEYİT ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Hakkari Valisi Muammer Türker, böyle bir duyum aldıklarını belirterek, konu ile ilgili İran makamlarından teyit beklediklerini söyledi.

Türker, konu ile ilgili Yüksekova Kaymakamlığının İran tarafı ile görüştüğünü ifade ederek, "Daha kesinleşmiş bir ölüm olayı yok. İran tarafının da olayı teyit etmesi ile yarın gerekli işlemleri yapacağız."şeklinde konuştu.

ŞEN: İRAN'A GİDECEĞİM

Yüksekova Kaymakamlığına vekaleten bakan Şemdinli Kaymakamı Hakan Şen ise  meydana gelen olay ile ilgili olarak İran'a geçeceğini belirterek, "Biz olayı detaylı bilgi almak için yarın İran'a geçeceğiz.   Resmi prosedüre göre görüşmeler yapıp olayın sebebini öğrenmeye çalışacağız. Mağdurun hakkını arayacağız."dedi.  

46992