İran’da 3 kişi daha idam edildi

İran’da 3 kişi daha idam edildi

İran Hükümeti, çeşitli suçlarla idam cezasına çarptırılan 3 Kürdü daha idam etti. İdam edilenlerden birinin hikâyesi yürekleri dağlıyor.

YÜKSEKOVA HABER - ÖZEL - 

URUMİYE - İran Hükümeti, İran’da yaşayan Kürtleri idam etmeye devam ediyor. Muharrem ayı ve Cuma günü demeden idamlarını sürdüren hükümet 3 Kürdü daha Cuma günü idam etti.

Urumiye (Rizaiye) kentinde bulunan cezaevinde halka kapalı olarak infaz edilen 3 kişiden biri olan Gafur Mirzayi Aksekel’in (30) babasının da geçen yıl idam edildiği öğrenildi.

BABASI DA KENDİSİ GİBİ İDAM EDİLDİ

Şuan 2 amcası ve 1 eniştesinin de idam için sıra beklediği öğrenilen Gafur Mirzayi Aksekel’in geçen yıl Van Başkale nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşı idam edilmekten kurtardığı bildirildi. Aksekel’in Başkaleli vatandaşın ailesini arayarak haber verdiği ve ailenin Türkiye Başkonsolosluğu ile irtibata geçerek idamı durdurmayı sağladığı bildirildi.

“AĞLAYIP CELLÂTLARIMI SEVİNDİRMEYİN”

Aksekel’in cezaevinde olan amcasına yiyecek götürürken yakalanarak aynı suçu işlemekle suçlandığı ve idam cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Ailesi ile idam edilmeden önce görüştürülen Gafur Mirzayi Aksekel’in son söz olarak ailesine, “Sakın ağlayıp da bu gördüğünüz cellâtlarımı sevindirmeyin. Mezarıma babamın yeşil atkısını getirmeyi unutmayın. Benim tek suçum Kürt olmamdır. Beni bu yüzden asıyorlar.”dediği bildirildi.

“SESİNİ ÇIKARAN İDAM EDİLİYOR”

Birçok kişinin suçsuz yere idam edildiğini ifade eden İranlı Kürtler duruma tepki gösterdi. Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen ve Urumiye kentinde yaşayan bir vatandaş, “Birileri bu zulmü durdursun. Bizler burada ateş altındayız. Sesini çıkaran idam ediliyor. Binlerce kadın dul, binlerce çocuk yetim bırakılıyor. Şuanda cezaevinde yüzlerce kişiye kefen giydirilmiş durumda idam edilmeyi bekliyor. Buradan Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’a sesleniyoruz, kimsenin göremediği ve dillendiremediği bu zulmü o da mı göremiyor. Burada yaşanan zulmün Filistin’den ya da Suriye’den bir farkı yok. Pazartesi günü Konya’ya gidecek Ahmedinejad’a bu idamların hesaplarını sorun. Türkiye’deki Kürt kardeşlerimiz de bizleri unutmasın. Burada bir halk yok ediliyor.”dedi.

İNFAZ SIRASINDA CELLAT TATLISI!

İran'da yapılan idamlarda idam edilenlerin ailelerine zorla tatlı aldırıldığı ve ailenin aldığı tatlının infaz sırasında infazı gerçekleştirenler tarafından ifaz edilen kişi yarım saat boyunca ipte asılı iken yenildiği bildirildi. Bu durumun aileleri çileden çıkardığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum