İran'a destek eylemi

İran'a destek eylemi

Emperyalizm Karşıtı Platform üyeleri, İran'a destek amacıyla yürüyüş düzenledi. Eylemde, İsrail, ABD ve İngiltere bayrakları yakıldı.

İSTANBUL - Emperyalizm Karşıtı Platfrom adını kullanan çeşitli görüşteki yurttaş ve aydınlar, ABD'nin İran'a yönelik baskılarını protesto etmek amacıyla Taksim Meydan'ında bir araya gelerek Galatasaray Meydan'ına yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte sık sık "Emperyalist baskıya dikduran İran'a karşı savaşa hayır" pankartı ve "Emperyalizme karşı omuz omuza", "Amerika Ortadoğu'dan defol" dövizleri taşındı. Eylemde sık sık " Yaşasın halkların dayanışması", " İran halkı yalnız değildir", " Siyonist katiller hesap verecek" sloganları atıldı.Yürüyüşün ardından konuşan yazar Aydın Çubukçu, "İran'ın ABD'ye karşı direnişi hepimizin direnişidir. İran emperyalizme karşı direnişin simgesidir" diye konuştu. Çizen ülke sınırlarının bir anlam ifade etmediğini vurgulayan Çubukçu, "Kardeşliğimizin sınırı yoktur. Yaşasın halkların kardeşliği" dedi. Dayanışmak için değil direnmek için mücadele ettiklerinin kaydeden Çubukçu, " Bu topraklar emperyalizmin bittiği topraklar olacak. Amerikan atılıyla Osmanlı kılıcı sallanmaz. Öyle bir şey olursa kendi halkını savaş sürükler" dedi.

Çubukçu'nun ardından söz alan sanatçı Eşber Yağmurdereli, emperyalizmin geçmiş yıllarda insanlarının düzenleri bozmak isterken şimdilerde şekil vermeye çalıştığını ifade etti. " Ama tarih yaşanan felaketleri ortaya koydu. Artık emperyalizme karşı mücadele veriliyor" şeklinde konuşan Yağmurdereli, İran halkının her zaman emperyalist karşıtı olduğunu belirtti. Özgürlüğün mücadele etmekten geçtiğinin altını çizen Yağmurdereli, insanların barış, adalet ve eşitlik arayışlarının olduğu yerde kazanan mücadelelerin olacağını vurguladı. Yağmurdereli, emperyalizmin halka yaşattıklarının sorumlarının hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, İsrail, ABD ve İngiltere bayrakları yakıldı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.