İran, ABD yaptırımlarına karşı füze programını hızlandırıyor

İran, ABD yaptırımlarına karşı füze programını hızlandırıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'ın füze programıyla ilgili yaptırım planlarına karşı füze programının hızlandırılması ve ihtiyaç duyulan her türlü füzenin üretilmesi talimatı verdi.

İran Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ruhani, ABD'nin ülkesinin füze programına karşı yaptırım uygulama planlarına karşı Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan'a hitaben yazılı bir talimat yayımladı.

Yayımladığı talimatta, ABD'nin yaptırım planlarını, Washington yönetiminin ülkesine karşı düşmanca siyasetinin devamı ve İran'ın savunma kapasitesine gayrimeşru müdahalesi olarak niteleyen Ruhani, "Ülkenin onaylanmış savunma politikaları çerçevesinde silahlı kuvvetlerin ihtiyaç duyduğu çeşitli füzelerin üretilmesine süratle ve daha ciddi bir şekilde devam edilmeli" ifadelerini kullandı.

Ruhani, nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesi olmayan füzelerin geliştirilmesi ve üretilmesinin İran'ın hakkı olduğunu da dile getirdi.

ABD basınında yer alan haberlerde, Obama yönetiminin, İran'ın balistik füze programına katkı yaptıkları gerekçesiyle İran, Hong Kong ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bir düzine şirket ve kişiye yaptırım uygulamaya hazırlandığı iddia edilmişti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.