Irak’ta Sadr yanlıları parlamento binasına girdi

Irak’ta Sadr yanlıları parlamento binasına girdi

Irak’ta Şii lider Mukteda es-Sadr yanlısı çok sayıda gösterici, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’yi ihlal ederek, parlamento binasına girdi.

Irak’ta Sadr hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlıları, milletvekillerinin hükümette reform için toplanamamasının ardından yürüyüşe geçti ve hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge’ye girdi.

Parlamento binasına giren çok sayıda göstericinin, içerideki eşyalara zarar vererek, pencere ve masaları kırdığı belirtildi.

İçeride bulunan birçok milletvekilinin güvenli bir şekilde dışarı çıkarıldığı ancak bazı vekillerin hala içeride olduğu belirtildi.

Yeşil Bölge çevresini koruyan beton bariyerler göstericiler tarafından yıkılırken, bazı göstericiler de milletvekillerinin araçlarına zarar verdi.

El Cezire’nin aktardığına göre, Bağdat’ta acil durum ilan edilirken, Irak ordu güçleri de gerekli olması durumunda harekete geçmeleri için hazır konuma getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.