Irak: Türkiye askeri kısmen bile çekilmedi

Irak: Türkiye askeri kısmen bile çekilmedi

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed, Türkiye'nin Musul'daki Başika kampına gönderdiği askerlerin kısmen çekildiği açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinde yer alan Başika kampına konuşlandırılan Türkiye askerlerinin ‘kısmen çekildiğinin’ açıklanmasına rağmen, Irak Savunma Bakanlığı Türkiye’nin ‘bu açıklamasının devamını getirmek için hiçbir şey yapmadığını’ savundu.

'SADECE YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ'

TASS ajansına konuşan Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Nasır Nuri Muhammed, “Aslında Türkiye askerlerinin çekilmesi söz konusu değil. Yalnızca Ankara’dan gelen açıklamalar var” dedi.

Askerlerin ayrıldıkları pozisyonların yakınına gönderildiğini ve sadece yerlerinin değiştirildiğini belirten Muhammed, “Bu kısmi çekilme bile sayılmaz” ifadesini kullandı.

Öte yandan Türkiye’nin verdiği sözleri tutup tüm askerleri çekeceğinden umutlu olduğunu söyleyen Muhammed, yine de şu ana kadar bu yönde somut bir adım atılmadığını yineledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.