Irak, Suudi-İran krizini çözmek için harekete geçti

Irak, Suudi-İran krizini çözmek için harekete geçti

Irak, İran ve Suudi Arabistan arasında gerginleşen ilişkileri normalleştirmek için girişim başlattı.

Mısır Haber Ajansı MENA'nın haberine göre, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi ile Kahire'de bir araya geldi.

Caferi, düzenlediği basın toplantısında, İran'daki Suudi elçiliklerine düzenlenen saldırılara değinerek "Bu ülkelerle uzun tarihi ilişkilerimiz var. Burada bir devlet içindeki bireysel unsurların düzenlediği saldırılarla bu devlet aleyhinde hüküm vermemek gerekir" dedi.

PAKİSTAN DA ARABULUCULUĞA HAZIR

Öte yandan Pakistan Başbakanlığı Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Pakistan’ın Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerilimin düşürülmesinde arabuluculuk rolü üstlenmeye hazır olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan yönetimi, geçen hafta aralarında Şii din adamı Nimr Bakır el Nimr'in de bulunduğu 47 kişinin idam edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti. Riyad yönetimi de İran ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.