Irak: IŞİD'e baskınlarla Musul yolunu açıyoruz

Irak: IŞİD'e baskınlarla Musul yolunu açıyoruz

Irak Meclis Başkanı Salim El-Caburi, Musul'u IŞİD'den geri almak için düzenlenecek operasyon öncesi gerçekleştirilen baskınlarla kente giden yolu açtıklarını söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan El-Caburi, son haftalarda, Bağdat'ın 210 kilometre kuzeyinde, Havica yakınlarındaki IŞİD hattına baskınlar düzenlediklerini belirtti.

Dubai merkezli TV kanalı El Hadath ve Irak medyası, Kasım ayı sonundan beri ABD özel güçlerinin öncülüğünde en az altı baskın düzenlendiğini bildirmişti.

ABD de geçen ay Irak'a, Suriye ve Irak'ta IŞİD'e baskınlarda görev alacak 100 kişilik bir özel kuvvet yolladığını açıklamıştı.

Ancak ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Bağdat'taki temsilcisi Yarbay Steve Warren, ABD güçleri tarafından baskınlar gerçekleştirildiği haberlerini reddetmiş ve bunları, Irak ordusunun IŞİD'e yönelik başarılarını göstermeme amacındaki İran dezenformasyonu olarak yorumlamıştı.

ABD'nin rolüne değinmedi

Irak Meclis Başkanı Salim El-Caburi ise "baskınların muhtelif zamanlara yapıldığını, Irak özel kuvvetleri tarafından desteklendiğini" söyledi ancak ABD'nin operasyonlarda rol oynayıp oynamadığını belirtmedi.

Musul 2014 yazında IŞİD'in eline geçmişti.

Bağdat ile Musul arasındaki bölgede yer alan, Kerkük'e yakın bir konumdaki Havica, bu tarihten itibaren IŞİD'in kalelerinden biri haline gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.